uutinen

Täältä tulevat Vih-Looks ja Kok-Looks

Vih Looks on asiallisesti pukeutuneiden ehdokkaiden summa (kuva: screenshot: vih-looks.tumblr.com)

Helsinki-Vihreät

Viikonlopun aikana kohuaallon aikaan saanut Per Looks nettisivusto ei jäänyt ainoaksi puolueiden vaaliehdokkaiden kasvoja esitteleväksi sivustoksi. Perussuomalaiset kokivat ehdokkaidensa kuvista tehdyn sivuston erittäin loukkaavaksi. Per Looks sivusto jäljitteli tunnettua Hel Looks sivustoa, johon on kuvattu Helsignin kaduilta erilaisia tyylejä.

Aluksi keskustelua käytiin Per Looksin hävyttömyydestä, mutta sittemmin muut puolueet ovat seuranneet perässä. Nyt internetistä löytyy Vihreiden, Kokoomuksen ja Piraattipuolueen ehdokkaiden kasvosivustot.

Per Looks sivustosta nämä uudet sivustot kuitenkin poikkeavat ehdokkaiden ulosannilta. Kokoomuksen ja Vihreiden kuvissa hymyilevät laittautuneet ehdokkaat. Kokoomusten vaatetus on pääosin kauluspaitaa ja jakkupukua. Vihreillä on päällään arkiset, mutta asialliset vaatteet.

Protestointia Per Looksia kohtaan

Protestiksi Per Looksia vastaan nettiin on tehty Vihr Looks, jonka sisältö kokonaisuudessaan on vain muutama virke.

”Tälle sivuille voitaisiin nostaa kuvia ehdokkaista, jotka eivät vallitsevan kauneusihanteen mukaan ole hyvännäköisiä. Kuitenkin, ne ihmiset, joilla on tapoja & ovat saaneet kotikasvatusta, eivät tee niin”, todetaan Vihr Looksin sivuilla.

Vihr-looksin tekijä on lisännyt sivustolle sarkastisen linkin ”Ps. onnea työnhakuun Juhalle & Idalle!”, jonka kautta pääsee kuvaan, jossa Perussuomalaisten ulkomuotoa on haukuttu.

 

Vihr-looks sivustolle http://vihr-looks.tumblr.com/

Vih-looks sivustolle http://vih-looks.tumblr.com/

Kok-looks sivustolle http://kok-looks.tumblr.com/

Per-looks sivustolle http://per-looks.tumblr.com/

Pikkutakit ja jakkupuvut antavat Kok Looksin sivustosta asiallisen kuvan (Kuva: screenshot/ kok-looks.tumblr.com)

Heidi Aaltonen

kommentoi